Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το χαρτί και το χαρτόνι σε σχέση με τις γραφικές τέχνες

Κύκλος 10 δίωρων σεμιναρίων
Η έναρξη των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου, ώρες 18:30 - 20:30.


Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αναλυθεί η φύση του χαρτιού (είδη πολτών, ίνες, γενικές ιδιότητες -οπτικές, χημικές, μηχανικές κ.α.- χαρτιών και χαρτονιών, κ.λπ) έτσι ώστε μέσα από την κατανόηση του χαρτιού, να μπορέσουν οι δραστηριοποιούμενοι στο χώρο των γραφικών τεχνών (επαγγελματίες και φοιτητές) να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις διαφορετικές ποιότητες χαρτιού και χαρτονιού για τη βελτίωση κάθε εργασίας που σχετίζεται με εκτυπώσεις, συσκευασίες, βιβλιοδεσία και τυπογραφία γενικότερα, τόσο σε τεχνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Για την καλύτερη κατανόηση του αντικειμένου, κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων παρασκευάζεται από τους συμμετέχοντες χαρτοπολτός και χειροποίητο χαρτί από διαφορετικές πρώτες ύλες, ενώ πραγματοποιούνται προβολές και μια επίσκεψη σε τυπογραφείο. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με μάθημα βιβλιοδεσίας σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο του εισηγητή.

Μετά το πέρας των μαθημάτων, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Εισηγητής: Γ. Κ. Κονταδάκης, π. Διευθυντής Τομέα Διαφήμισης Ολυμπιακής Αεροπορίας, π. εκπαιδευτικός συνεργάτης Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών
Κόστος συμμετοχής: 200,00 ευρώ (η τιμή συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ 23%)

Πραγματοποιούνται εκπτώσεις 25% σε σπουδαστές και ανέργους, και 20% σε περίπτωση εξόφλησης του συνόλου του κόστους με την εγγραφή.
Πληροφορίες - εγγραφές: 210-3801191,2 

Ο κύκλος των 10 σεμιναρίων, αποτελεί σύνοψη του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος διάρκειας 30 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στις εκδόσεις Ars Nova το φθινόπωρο του 2012. Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου